Varför Mobile Esports är på uppgång

Esports på PC och konsol är nu blomstrar, och det ser ut att fortsätta denna tillväxt under de kommande åren. Men det finns en annan trend som många spelare inte kan vara så förtrogen med ännu. Här kommer vi att ta en snabb titt på några av de viktigaste orsakerna till ökningen av mobila esports. Eftersom den nuvarande vilda västern i esports, är konkurrenskraftig mobila spel den senaste gräns och det finns ett gäng skäl bakom denna tillväxt som du verkligen bör veta om! Låt oss kolla upp dem.

Hjälpmedel och skala av Mobile Gaming

Detta är den största anledningen driver den explosiva tillväxten i tävlings mobila spel. Blotta populariteten för spel på mobila enheter kommer oundvikligen att innebära människor kommer att börja konkurrera med dem. I stor skala popularitet och engagemang i alla spelmedia innebär en stor mängd duktiga spelare och en gigantisk mängd människor som är intresserade av vem som bäst är. För att ge dig en uppfattning om denna skala är spelaren befolkningen för hardcore spel (fans av konkurrenskraftiga PC och konsolspel) beräknas uppgå till cirka 100 miljoner i hela världen, medan den mobila spel globala användarbas är närmare 2 miljarder.

Miljoner till miljarder

Även PC och konsol-spel har blivit allt prisvärd under de senaste åren, mobila spel i jämförelse är otroligt billigt och så mycket mer tillgänglig. Mobila spel är mer av en mainstream produkt än en nisch, och detta resulterar i publiken och spel fans inte bara i miljoner, men i miljarder globalt. Fans av Esports är just nu nästan rent hardcore gamers. Men tänk en esport där publiken är global, mainstream, och tilltalar ett brett spektrum av åldrar, etnicitet och båda könen. Mobila esports har den unika potential att bli den första sport som kan ha en vädjan till en sådan expansiv demografiska.

Alltmer kapabla mobila enheter

Smarta telefoner har varit omfattande och mainstream media enheter i flera år nu. Under de senaste åren mönster har kant mot allt större och känsliga skärmar. Detta innebär spel avsedda för dessa enheter kan göras mer på djupet när det gäller kontroll och dynamik samt mer visuellt imponerande. Konkurrenskraftiga spel har ett par enkla förutsättningar:

1. Gameplay måste vara djupt nog att spelarna alltid kan hitta nya framväxande strategier för att genomföra mot varandra.

2. Grafiken måste vara tillräckligt attraktiv för att underhålla en publik.

Dessa boxar kan nu vara markerad, och så nu ser vi mobila spel som utvecklats som är lika vackra som de är komplexa. Utvecklare kan nu utforma spel passar för konkurrenskraftiga spela och de kommer, eftersom en global publik väntar på dem.

En stjärna för varje marknad

Folk tittar på sport att ta reda på vem som är bäst. När dessa elitspelare identifieras de blir stjärnor. I traditionella esports stjärnorna är typiskt alla samma demografiska. Unga män i 20-årsåldern, hardcore tech fläktar och ”inomhus” typer. Detta gör dem stora förespråkare av produkter som lämpar sig för denna enda smal demografiska. Men vad händer om en esport producerade en mycket bredare utbud av stjärnor. Flickor, unga och gamla, rika, fattiga, tech vänlig och även inte så tekniskt kunniga. Vad händer om en idrottsstjärna kan vara vem som helst. Detta är en av de mest intressanta och kraftfulla begreppen mobila spel. När det gäller marknadsföring, utbudet av ”påverkare” kommer det att kunna producera är ganska mycket obegränsad.