När den senaste versionen av Counter Strike kom ut, var inte alla imponerad. Counter Strike- Global Offensive (CS-GO) vaskades som en underlägsen uppföljning originalen och många pro spelare styrt bort från titeln som ett resultat.

Den goda nyheten är att spel som släppts idag är inte den färdiga artikeln och utvecklare har nu kapacitet och möjlighet att reagera från återkoppling och göra skarpa förbättringar titlarna publicera release. Siktet; gör CS-GO fantastisk för tävlingsspel. Resultatet; CS-GO nu hyllas som den enda om inte en av de största versionerna av Counter Strike någonsin släppts.

Vad har de gjort bättre?

Valve, utvecklarna av CS-GO, har förändrat hur de hanterar nya titlar. Den tidigare versionen av CS som vanligtvis kallas "Source", var allmänt ackrediterad och älskade bland CS fans. Men nu med GO, har Valve kunnat anpassa spelet för att passa preferenser sina mest värdefulla spelare.

Ett exempel skulle vara i form av spelets vapen balanser. Den CZ75-Auto till exempel var en pistol som i början av dess release fått enorm kritik för att vara alltför övermannades för vissa spelstilar. Detta var snabbt fast och samhället reagerade med slag uppskattning.

Inriktning Pro Gaming

Att kunna göra dessa tweaks är viktigt för utvecklare som Valve. Traditionellt deras syfte är att skapa spel som gör fantastiska konkurrenskraftiga spelplattformar, så balans på spel är viktigt. Du kan ha en konkurrenskraftig spel som innehåller en spelstil eller strategi som slår alla. För ett spel för att vara berättigad till elit pro spel, måste det vara så jämn som möjligt för att möjliggöra mycket stort utrymme för obegränsade mängder av spelstilar och strategier.

Men balansering är inte lätt. När det gäller vapen och kartor, kan du inte riktigt säga om en viss layout eller vapen makt kommer att fungera tills du låter enorma mängder av verkliga människor, med verkliga konkurrenstänkande komma ner och smutsiga att spela den.

Men Normala spelare behöver förälskelse för

Detta är den andra sidan till spelutveckling. Det är lite av en ond cirkel. Tanken är att göra så mycket pengar som möjligt och för att du behöver kunder som är kär i spelet.

Att hjälpa till att bygga en spelets popularitet och kärlek från kunder som du behöver en episk pro gaming scenen för att sprida täckning och trovärdighet. För att få Pro spel, behöver du en extremt balanserad spel som är komplex nog för att locka de bästa datorspelarna i världen.

Men om du gör ett spel för "professionell", blir det svårare för vanliga människor att spela, och dessa människor utgör 80% – 90% av din målgrupp, så att du inte vill utveckla ett spel som de kommer inte njuta av att spela.

För att lösa detta dilemma, har Valve betalat mycket uppmärksamhet för att utveckla en upplevelse som möjligt inom nya versioner av CS-GO som specifikt riktar sig till nya spelare lära repen, och de lägre nivåer.

Detta är kanske den största nyckelfaktor stärka spelets popularitet, genom att göra det så tillgänglig som möjligt för båda folkgrupperna; hardcore gamers och mindre allvarliga kunder.