League of Legends är närvarande Esports ”top spel. Det stöder det största antalet professionella spelare av alla spel i professionell spel och är den största scenen i den konkurrensutsatta spelbranschen just nu. Här kommer vi att ta en snabb titt på de bästa lagen i världen av League of Legends. Vilka de är och varför de förtjänar en av de bästa platserna i sporten. I esports du är bara så bra som din sista turnering, så denna lista kommer i allmänhet att baseras på resultaten av 2015 års VM föreställningar i Berlin.

SK Telecom T1

Denna koreanska laget är de obestridda mästare i League of Legends. I den sista världen större de nästan fullföljde hela turneringen utan en förlust, laget består av några av spelets bästa spelare, och de anses allmänt som den bästa League of Legends laget att någonsin spela spelet. Deras förmåga att fungera så bra som ett team, kontrollera körfält på vilja och reagerar på skarpa eller drastiska förändringar i en motståndare spel är vad som driver dem till toppen av rankingen. Dominans är en värld som inte används mycket i traditionella sporter. Men när de här killarna spelar de inte bara vinna, de dominerar.

Koo Tigers

Killarna blev löpare upp i den sista League of Legends VM, förlorar till SK Telecom T1 i finalen. De kan ha varit klart underläge i det spelet, men de är ingen barnlek. Också en koreanska laget, Koo Tigers spela med en stil som räknare slår de mindre team för att göra det möjligt för dem till synes enkel segrar mot sämre motstånd. Det är bara när de spelar den bästa i världen att dessa tekniker tycks begränsa dem. Det är inte en nära No.2, men att vara nr.1 utmanare i sporten innebär att de är nr.1 på något åtminstone!